Hatta ilkiydi…

Hatta ilkiydi…

Sevgili Doğan Cüceloğlu benim bu hayattaki meleklerimden biriydi. . Zaten bu tür insanların sayısı öyle çok değildir. Çok nadir bulunurlar. Hayatınıza şans eseri girerler ama hayatınızın akışını değiştirirler. Bugün beni ben yapan değerlerin yapılanmasında büyük rolü olan, karşılık beklemeden iyilik yapmanın güzelliğini öğreten Sevgili Doğan Cüceloğlu bana yeryüzünde de melekler olabildiğini gösteren ilk kişiydi. Kendisini her zaman sevgiyle, özlemle ve saygıyla anacağım.
Doğan Bey’in her hikâyesinde kendi yaşantınızdan bazı alıntılar varmış gibi gelir. Çünkü hep yaşanmış hayatları ve tecrübelerini sentezler ve hikâyeler arasında sizinle inanılmaz önemli ipuçları paylaşır. Size kendinizle ve hayatla barışık olmanın önemini gösterir, her canlının inanılmaz değerli olduğunu hissettirir, kıyaslamadan kişinin özüne değer vermeyi vurgular, insanları olduğu gibi kabul edebilmeyi ve sevebilmeyi öğretir; adil olmayı, empati duymayı, dinlemeyi, insanın kendisine bakmasının önemini, dürüstlüğün önemini aktarır.
Sevgili Doğan Bey’e her zaman müteşekkir olacağım. (…) Bazen bir kişinin size ne kadar inandığını göstermesi, en yalnız olduğunuzda bile yalnız olmadığınızı hissettirmesi ve sizin güzel yönlerinize odaklanması hayatta en fazla ihtiyacınız olan şey olabiliyor.
En güzeli de bu kadar üretmesine ve tanınmasına karşın mütevazı hayatını hiç bırakmaması ve ancak başkaları için değer yaratabileceği ve daha fazla kişiye ışık tutabileceği projeleri kabul etmesiydi. Sevgili Yıldız Hanım ve Umay’la çok güzel bir yuva kurmuş ve hiç yorulmadan üretmeye devam etmişti. Ülkesi ve halkı için “Daha ne yapabilirim?” sorusunu düşünerek yeni projeler geliştirmeye çalışıyor, öğretilerinin uzun soluklu olabileceği alanlar yaratmaya çaba gösteriyordu.
Doğan Bey bana karşılıksız vermeyi, paylaşmanın güzelliğini ve üretkenliğin önemini öğretti. Bir insanın kendisiyle ve hayatıyla barışık bir şekilde yaşaması için kendisini çok iyi tanıyıp güvenmesi ve asla vazgeçmemesi gerektiğini gösterdi. Doğan Bey sayesinde koşullar ne olursa olsun iyi şeyler yapmaya odaklanabileceğimi ve enerjimi iyi için kullandığımda daha güzel sürprizlerle karşılaşabildiğimi gördüm. En önemlisi Doğan Bey’in öğretileri sayesinde ben de başka insanlara dokunabilme ve fayda sağlama şansını elde ettim. Anladım ki iyilik ve sevgi verdikçe çoğalan, çoğaldıkça yaygınlaşan, hayatı güzel ve yaşamaya değer kılan şeyler.
(Funda Güngör Akpınar / İyi ki kitabından…)
Bir 2 kişi ve ayakta duran insanlar görseli olabilir
Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Merhaba! Bugün Oğlak burcundaki insanlar için iş alanında başarılı olabileceğiniz bir gün olabilir. Disiplinli ve kararlı tavırlarınız sayesinde hedeflerinize daha yakın olabilirsiniz. İlişkilerinizde daha anlayışlı ve sabırlı olmanız, problemleri daha kolay çözmenize yardımcı olabilir. Kendinize zaman ayırarak içsel denge sağlamak da bugün önemli olacaktır. Keyifli bir gün geçirmeniz dileğiyle!

KOVA BURCU YORUMU

Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, haritanızın en dinamik iki açısını kesiyor, bu nedenle yaratıcı bir çabada başarılı olmak istiyorsanız, şimdi ona en iyi şansı vermenin tam zamanı. İnsanların fikirlerinize ne kadar açık olduklarına şaşırabilirsiniz.

BALIK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak daha hassas olabilirsiniz. İnsanlarla iletişimdeki inceliğiniz sayesinde yanınızdakilere destek olabilir, onları rahatlatabilirsiniz. Ancak, kendi duygusal ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemelisiniz. İçsel dengeye odaklanmak ve kendinize zaman ayırmak için fırsatlar yaratın. Enerjinizi doğru yönlendirmek, hobilerinize zaman ayırmak veya rahatlama teknikleri kullanmak size iyi gelecektir. Kendinizi yeniden motive etmek için yapıcı düşüncelere odaklanın ve geleceğe umutla bakın.

YAZARLAR / Tümü
admin: hafta sonları gitmeli
2023-07-15 00:59:20
İlhan erdinç: Kaleminize sağlık👏👏👏
2023-02-23 09:35:47