Akbank Kısa Film Festivali, 25 Mart–4 Nisan tarihleri arasında 20. kez sinemaseverleri karşılamaya hazırlanıyor. Kısa filmlerin yapımını özendirmek, gösterimini sağlamak ve ülke sinemasına katkıda bulunmak amacıyla düzenlenen festival, Türkiye ve dünya sinemasından pek çok filmi sinemaseverlerle buluşturacak. 74 ülkeden toplam 2 bin 421 kısa filmin başvurduğu festival, “Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Genç Bakışlar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Perspektif”, “Özel Gösterim” ve “Forum” başlıklı 9 farklı bölümden oluşuyor. Dünya festivallerinde gösterilen birçok filmin yanı sıra, Türkiye prömiyeri yapacak yeni filmlerin yer aldığı gösterim programında, 41 ülkeden 96 kısa ve 2 uzun metraj film festivalde seyirciyle buluşacak.

ONUR KONUĞU CEYLAN

Festivalin 20. yıl onur konuğu ise yönetmen Nuri Bilge Ceylan olacak. Son olarak 76. Cannes Film Festivali’nde Merve Dizdar’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandıran “Kuru Otlar Üstüne” filmine imza atan yönetmen, festivalde genç sinemacılarla ve sinemaseverlerle buluşacak. Buluşmada Ceylan’ın ilk kısa filmi “Koza” gösterilecek ve ardından filme ve sinemasal yolculuğuna dair deneyimlerini aktaracağı bir söyleşi gerçekleşecek.

ŞEHRİN İKİ YAKASINDA

Festival bu yıl İstanbul’un iki yakasında; Akbank Sanat binasında ve Moda Sahnesi’nde düzenlenecek. Aynı zamanda festival çevrim içi olarak da tüm sinemasever katılımcılara açılacak. Festivalin çevrim içi gösterimleri, filmonline.akbanksanat.com internet adresi üzerinden kayıt olunup izlenebilecek.

TÜM ETKİNLİKLER ÜCRETSİZ

“Sen ne hissediyorsan o an ya uzar ya kısalır zaman” diyerek ve “Kime göre kısa?” diye sorarak kısa filmleri seyircisiyle buluşturacak olan festivalin tüm etkinlikleri ücretsiz gerçekleşecek.