Yıldızlardan taşlara beş kıtadan mozaik sergisi

Yıldızlardan taşlara beş kıtadan mozaik sergisi

14 ülkeden 22 mozaik sanatçısı bir araya geldi ve eşsiz bir sergi hazırladı. Sergi Dünya Kültürel Miras listesine alınan Göbeklitepe ve Karahantepe’ye ithaf edildi.

Yıldızlardan taşlara beş kıtadan mozaik sergisi

SÖZCÜ/ADANA

Türkiye 1.Uluslararası Sanal Mozaik Sempozyumu 13-27 Mart 2021  tarihleri arasında Giulio Menossi sanat yönetmenliğinde, Neriman Güzel  organizatörlüğünde yapıldı.

Pandemi döneminde sanat çalışmalarının devam ettirilmesi adına Adanalı Sanatçı Neriman Güzel’in organizatörlüğünde 5 kıtadan, 14 ülkeden 22 Mozaik Sanatçısı UNESCO tarafından Dünya Kültürel Miras listesine alınan Göbeklitepe ve Karahantepe ‘ye ithafen “From Stars to Stone” yıldızlardan taşlara temalı sergiyi gerçekleştirdi.

DEĞERLİ ESERLER

Göbeklitepe ve Karahantepe’den ilham alan dünya çapındaki 22 mozaik sanatçısı birbirinden farklı eserler ortaya çıkardı. Organizatör Neriman Güzel, “Bu organizasyonun Türkiye’de düzenlenmesini çok arzu ediyorduk. Ancak pandemi koşullarında ortaya çıkan olumsuzluklar nedeni ile her sanatçının kendi ülkesinde ana temaya uygun üretimler yapması ve sergimizin sosyal medyada açılmasına karar verdik. Sergi tüm dünyada büyük bir ilgi ve beğeni ile izlenmektedir. Önümüzdeki yıllarda ülkemiz adına iyi tanıtım ve başarılı bir organizasyon olduğuna inandığım bu etkinliği Çukurova’yı yakından ilgilendiren bir tema ile düzenlemek arzusundayız” dedi. Sergi symposiumturkey Instagram hesabından izlenebilir.

SANAL SERGİ DÜNYADA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Sergi’ye Türkiye’den İlknur Altıntaş, Bahriye Güler, Ceren Karabaki, Gülistan Genç, Gülşah Dalkılıç ve Sibel Akkaba katıldı. Diğer 14 ülkenin sanatçıları da eserlerini sanal sergide yayınladı.

Sibel Akkaba

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Merhaba! Bugün Oğlak burcundaki kişiler için finansal konular ön planda olabilir. Maddi konularda daha dikkatli olmanız gerekebilir. İş hayatınızda disiplinli ve kararlı adımlar atarak hedeflerinize daha hızlı ilerleyebilirsiniz. Aynı zamanda sevdiklerinizle vakit geçirerek duygusal dengeyi sağlamanız da önemli olacaktır. Ufak tefek sağlık sorunlarına karşı dikkatli olmanızda fayda var. Sevgiyle kalın!

KOVA BURCU YORUMU

Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, haritanızın en dinamik iki açısını kesiyor, bu nedenle yaratıcı bir çabada başarılı olmak istiyorsanız, şimdi ona en iyi şansı vermenin tam zamanı. İnsanların fikirlerinize ne kadar açık olduklarına şaşırabilirsiniz.

BALIK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak daha hassas olabilirsiniz. İnsanlarla iletişimdeki inceliğiniz sayesinde yanınızdakilere destek olabilir, onları rahatlatabilirsiniz. Ancak, kendi duygusal ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemelisiniz. İçsel dengeye odaklanmak ve kendinize zaman ayırmak için fırsatlar yaratın. Enerjinizi doğru yönlendirmek, hobilerinize zaman ayırmak veya rahatlama teknikleri kullanmak size iyi gelecektir. Kendinizi yeniden motive etmek için yapıcı düşüncelere odaklanın ve geleceğe umutla bakın.

YAZARLAR / Tümü
admin: hafta sonları gitmeli
2023-07-15 00:59:20