Şöyleydi böyleydi”

Şöyleydi böyleydi”

– Teşekkür ederim sorularımı yanıtladığınız için.
Dün ağabeylerimi gördüm. Şimdi onlara bambaşka bir gözle bakmaya başladım, “İşte çocukluğumdan beri etrafımda olan insanlar bunlar” bilinci (…) Onlara bahsettim böyle bir söyleşinin içindeyim diye, işte İhsan ağabeyim “Doğan’cığım,” dedi, “ben sana hatırlatayım mı?” Heyecanlandı. “Çocukluğunu hatırlatayım mı? Şöyleydi böyleydi” diye anlattı heyecanla, hakikaten anlattığı bazı şeyler de çok güzel oldu. Şahin ağabeyim de vardı –benden iki yaş büyük olan– sonra İhsan ağabeyim –albay emeklisi olan– yani onların beraber konuşmaları birdenbire canlandırıverdi birçok şeyleri.
Onları uzaktan dinlerdim evvelden herhalde, şimdi ise çok can-ı gönülden dinliyorum. “Doğan oradaydı o sıra” diye konuşmaları… Leman yengem oradaydı. Hani lisede yanında okuduğum yengem. Anıları paylaştık.
Anıların da bütün içerisine uyması bakımından farklı farklı yerleri var. Onun farkına vardım. Akış̧ içerisinde bir seçim yapılıyor kendiliğinden. Onu düşündüm.
– Umarım sizi duygusal açıdan fazla hırpalamıyorumdur.
Hırpalama olarak görmüyorum; aslında her insanın ara sıra hayatında olması gereken bir süreç̧; kökleriyle temas içinde olmak ve benim nereden nereye geldiğimin bilinci, seminerlerimi niçin verdiğim ve kitaplarımı kimler için yazdığım ve ne için yazdığım konusunda daha bilinçli olmama yol açıyor. “Hakikaten” diyorum, “böyleydim ya. Hakikaten böyle düşünüyordum! Ve şimdi karşıma öyle insanlar çıkıyor ve bu soruları soruyorlar, ben nasıl onlara ‘tuhaf düşünüyorsunuz, yanlış̧ düşünüyorsunuz’ diyebilirim? Nasıl ki o zamanki ortamım beni o şekilde düşünmeye doğru götürdü, şimdi onlar da aynı ortamın çocukları olarak geliyorlar ve böyle düşünüyorlar.”
Ve hayretler içerisinde kalıyorum ne kadar da ben şimdi çevremde gördüğüm gençler gibiydim diye. Mantıksal değil, duygusal, kısa vadeli düşünme baskın, stratejik yaklaşım yokluğu, verilere dayalı düşünme yokluğu. Örnek de yoktu yakınımda, çevremde. O zaman diyorum ki, demek ki ben eğitimimde çok şey almışım, gelişmelerim olmuş ve öğrendiklerimi paylaşmam gerekir.
(Damdan Düşen Psikolog / Sayfa: 313 – 314)
Bir şunu diyen bir yazı'Nasıl ki o zamanki ortamım beni o şekilde düşünmeye doğru götürdü, şimdi onlar da aynı ortamın çocukları olarak geliyorlar ve böyle düşünüyorlar. Doğan Cüceloğlu' görseli olabilir
Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Merhaba! Bugün Oğlak burcundaki kişiler için finansal konular ön planda olabilir. Maddi konularda daha dikkatli olmanız gerekebilir. İş hayatınızda disiplinli ve kararlı adımlar atarak hedeflerinize daha hızlı ilerleyebilirsiniz. Aynı zamanda sevdiklerinizle vakit geçirerek duygusal dengeyi sağlamanız da önemli olacaktır. Ufak tefek sağlık sorunlarına karşı dikkatli olmanızda fayda var. Sevgiyle kalın!

KOVA BURCU YORUMU

Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, haritanızın en dinamik iki açısını kesiyor, bu nedenle yaratıcı bir çabada başarılı olmak istiyorsanız, şimdi ona en iyi şansı vermenin tam zamanı. İnsanların fikirlerinize ne kadar açık olduklarına şaşırabilirsiniz.

BALIK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak daha hassas olabilirsiniz. İnsanlarla iletişimdeki inceliğiniz sayesinde yanınızdakilere destek olabilir, onları rahatlatabilirsiniz. Ancak, kendi duygusal ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemelisiniz. İçsel dengeye odaklanmak ve kendinize zaman ayırmak için fırsatlar yaratın. Enerjinizi doğru yönlendirmek, hobilerinize zaman ayırmak veya rahatlama teknikleri kullanmak size iyi gelecektir. Kendinizi yeniden motive etmek için yapıcı düşüncelere odaklanın ve geleceğe umutla bakın.

YAZARLAR / Tümü
admin: hafta sonları gitmeli
2023-07-15 00:59:20