Mask-Kara Tiyatrosu’nun “Suçlu Kimdir”

Mask-Kara Tiyatrosu’nun “Suçlu Kimdir”

 Oyunu 27 Mart Haftasında Seyirciyle Buluşuyor

Mask-Kara Tiyatrosu’nun SUÇLU KİMDİR oyunu 27 Mart haftası nedeniyle seyircisiyle buluşuyor. Oyun, 29 Mart Pazartesi Saat 18:00’de Su Gösteri Sanatları Sahnesinde sergilenecek.

MASK-KARA TİYATROSU bu sezon Azerbaycan modern tiyatrosunun kurucularından olan ünlü yazar ABDÜRRAHİM BEY HAKVERDİYEV‘in “Suçlu Kimdir”adlı oyunuyla sahnede. Nurhan Uslu‘nun yönetmenliğini üstlendiği oyun, Kadın erkek ilişkilerindeki iktidar olma çabasını mizahi bir dille anlatıyor. Usta bir hicivci olan yazar, kadın erkek ilişkilerini de eğlenceli bir dille el almış ve insanoğlunun bitmek tükenmek bilmeyen arzularını eleştirel biçimde gözler önüne seriyor. “Suçlu Kimdir” adlı oyun usta yazarın 150. yaşı anısına Mask-Kara Tiyatrosu tarafından sahneye taşınıyor.

T.C.Kültür ve Turizm Bakanlığı ve TÜRKSOY’un destekleriyle sahneye taşınan oyunda Eylül Başoğlu, Kubilay Erdelikara ve Nazif Uslu rol alıyor. Oyunun danışmanlığını ise Elçin Gafarlı üstleniyor.

Oyun, pandemi koşulların kısıtlamaları nedeniyle, uygun koşullar yaratıldığı ölçüde sahnelenmektedir.

Oyun Hakkında:

Adem ve Havva hikayesinin günümüze uzanan hikayesi… Peki bu hikayede suçlu kim?

Yasak meyve elmanın insanoğlunu dünyaya mahkum etmesiyle başlayan serüvenimiz, yüzyıllardır kadın ve erkek üzerinden bir tartışma konusu olmaya devam etmektedir.

Havva’nın elmayı elde etmek istemesi ve Adem’in bu isteğe boyun eğmesi midir asıl olan?

Peki ya Adem’in iradesi bu hikayenin neresinde kendini göstermektedir? Yoksa elmayı asıl isteyen Adem midir? “Suçlu Kimdir” oyunu bütün bu sorulara yanıt ararken, insanoğlunun istekleri, kadın ve erkek ilişkileriyle gösteriliyor. Adem ve Havva’nın cenneti ile kadın ve erkeğin dünyasına uzanan bu oyun insanoğlunun yaşamına eğlenceli bir bakış sunuluyor.

Oyunun Künyesi:

Yazan: Abdürrahim Bey HAKVERDİYEV

Yöneten: Nurhan Uslu

Çevirmen: Atabey Barış

Danışman: Elçin Gafarlı

Müzik – Hareket Düzeni: Murat Ergin

Dekor: Remzi Aksoy

Kostüm: Derya Tanrıverdi

Işık: İsmail Oğuz 

Oyuncular:

Eylül Başoğlu

Kubilay Erdelikara

Nazif Uslu

İletişim :

www.maskkara.com 0212-6218187

Su Gösteri Sanatları Sahnesi: İskenderpaşa Mah. Vezirçeşmesi sk. No:3/A- Fatih İstanbul.

( Pertevniyal Lisesi Arkası )

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU
BOĞA BURCU YORUMU
İKİZLER BURCU YORUMU
YENGEÇ BURCU YORUMU
ASLAN BURCU YORUMU
BAŞAK BURCU YORUMU
TERAZİ BURCU YORUMU
AKREP BURCU YORUMU
YAY BURCU YORUMU

Arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize ne planladığınızı ve nereye gittiğinizi bildirin, ardından onları geziye katılmaya davet edin. Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, diğer insanları planlarınıza dahil ederek bazı ciddi liyakat puanları kazanabileceğiniz anlamına gelir.

OĞLAK BURCU YORUMU
KOVA BURCU YORUMU

Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, haritanızın en dinamik iki açısını kesiyor, bu nedenle yaratıcı bir çabada başarılı olmak istiyorsanız, şimdi ona en iyi şansı vermenin tam zamanı. İnsanların fikirlerinize ne kadar açık olduklarına şaşırabilirsiniz.

BALIK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak daha hassas olabilirsiniz. İnsanlarla iletişimdeki inceliğiniz sayesinde yanınızdakilere destek olabilir, onları rahatlatabilirsiniz. Ancak, kendi duygusal ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemelisiniz. İçsel dengeye odaklanmak ve kendinize zaman ayırmak için fırsatlar yaratın. Enerjinizi doğru yönlendirmek, hobilerinize zaman ayırmak veya rahatlama teknikleri kullanmak size iyi gelecektir. Kendinizi yeniden motive etmek için yapıcı düşüncelere odaklanın ve geleceğe umutla bakın.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM