Suç ve Ceza Film Festivali de çevrimiçi

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali, 10. kez seyircisi ile buluşurken dönem koşulları gereği çevrimiçi olacak. Festival 20 – 26 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek.

Suç ve Ceza Film Festivali de çevrimiçi

Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenci jürisi var. Festival programı festival başkanı Adem Sözüer ve festival direktörü Bengi Semerci’nin açıklamalarıyla çevrimiçi basın toplantısıyla tanıtıldı. Festival gösterimleri Türk ve dünya sinemasından adalet temalı filmlerden oluşurken Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda 8 film, kısa metraj film yarışmasında 10 film yarışacak. “Adalet Terazisi” bölümünde ise dünya sinemasının seçkin örneklerinden 5 film yer alıyor.

FESTİVALİN AÇILIŞI 19 KASIM’DA

Festival, 19 Kasım Perşembe günü Massoud Bakhshi’nin yönettiği “En Uzun Gece” filmi ile başlayacak. Dört büyük ödülü olan filmin konusu ise şöyle: 65 yaşındaki kocası Nasser’i kazayla öldürme suçundan idama mahkûm edilen 22 yaşındaki Maryam’ın tek şansı Nasser’ın kızı tarafından canlı yayımlanan popüler bir televizyon programında affedilmesidir. Bu TV programı İran’da gerçekten vardır ve bu film, İran’da kadının konumunu, adaleti ve masumiyet kavramını sorgulamaktadır. Festivalin “Hukuk ve Ceza Adaleti Uluslararası Akademik Programı”nda bu yıl tartışılacak tema, “Ben Masumum” olarak belirlendi. Akademik onur ödülü de 2011 yılından günümüze değin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Portekiz hâkimi olarak görev yapan ceza hukuku profesörü Paulo Pinto de Albuquerque’ye verilecek. “Sinema Onur Ödülü” Polonya içerikli filmleriyle tanınan yönetmen Agnieszka Holland, “Sinemaya Katkı Ödülü” ise 17 filmin görüntü yönetmenliğini yapan Uğur İçbak’a verilecek. VisionIST, “Endüstri Günleri” profesyoneller buluşması içeriğinde 21-22 Kasım’da gerçekleşecek. VisionIST’in takip edilebilmesi için bu yıl akreditasyon formu da yayımlandı: https:// www.icapff.com/tr/uscff-endustri-gunleri-v…

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

KOVA BURCU YORUMU

Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, haritanızın en dinamik iki açısını kesiyor, bu nedenle yaratıcı bir çabada başarılı olmak istiyorsanız, şimdi ona en iyi şansı vermenin tam zamanı. İnsanların fikirlerinize ne kadar açık olduklarına şaşırabilirsiniz.

BALIK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak daha hassas olabilirsiniz. İnsanlarla iletişimdeki inceliğiniz sayesinde yanınızdakilere destek olabilir, onları rahatlatabilirsiniz. Ancak, kendi duygusal ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemelisiniz. İçsel dengeye odaklanmak ve kendinize zaman ayırmak için fırsatlar yaratın. Enerjinizi doğru yönlendirmek, hobilerinize zaman ayırmak veya rahatlama teknikleri kullanmak size iyi gelecektir. Kendinizi yeniden motive etmek için yapıcı düşüncelere odaklanın ve geleceğe umutla bakın.

YAZARLAR / Tümü
admin: hafta sonları gitmeli
2023-07-15 00:59:20
İlhan erdinç: Kaleminize sağlık👏👏👏
2023-02-23 09:35:47