Yaşam Ağacı’nın peşinde…

Yaşam Ağacı’nın peşinde…

Aksiyon, komedi, serüven, gerilim, aşk, romantizm, heyecan, tehlike dolu Disney yapımı Jungle Cruise bugün gösterime girdi. Amazon nehrinde macera yaşamak, pandemiyi bir süreliğine unutmak, eğlenmek, gülmek, hoşça vakit geçirmek istiyorsanız 32 kısım tekmili birden Jungle Cruise’u mutlaka izleyin.

Yaşam Ağacı’nın peşinde…

 

“İzleyicinin iyi bir deneyim yaşamasını istiyorum. Bence hepimizin kaçışa ve kaliteli zaman geçirmeye gereksinimi var. Jungle Cruise’u ailecek keyifli bir zaman geçirmeniz için gerçekleştirdik. Bu eğlenceli, keyifli zamanı size sunabiliyorsak çok mutlu olacağım” diyor İspanyol yönetmen Jaume Collet-Serra. Serra’yı House of Wax (2005), Orphan (Evdeki Düşman/2009), Non-Stop (2014), The Shallows (Karanlık Sular/2016), Unknown (Kimliksiz/2011), The Commuter (2018) adlı gerilim-aksiyon filmlerinden tanıyoruz. Serra, Hollywood’un Juan Antonia Bayona, Jaume Balaguero, Paco Plaza, Alejandro Amenabar, Alex de İglesia gibi ithal ettiği İspanyol yönetmenlerden. Serra’nın dram, gerilim türünde başarılı olduğunu biliyorduk. Jungle Cruise bize komedi, serüven, fantastik türünde de onun ne denli yetkin olduğunu da kanıtladı.

 

Jungle Cruise, Disney’in Adventureland (Serüven Diyarı) adlı, 1955’te açtığı ilk eğlence parkının adı. Buraya eğlenmeye gelenler La Quila teknesiyle macera, heyecan dolu bir yolculuğa çıkıyorlardı. O yıllardaki bu coşkulu yolculuğa Humphrey Bogart ile Katharine Hepburn’ün oynadığı, John Huston’ın yönettiği ünlü klasik macera–romantik türündeki The African Queen (Afrika Kraliçesi/1951) esin kaynağı oldu. Jungle Cruise’un Iki ana kahramanı Kaptan Frank (Dwayne Johnson) ile Dr. Lily Houghton’ın (Emily Blunt) yolları 1.Dünya Savaşı’nın ortasında Amazon’da kesişir. Cesur, gözüpek, hırslı, çekici, güzel Lilly, Amazon’un en derin ve tehlikeli bölgesinde bulunan gizemli Yaşam Ağacı’nı bulmak istiyordur. Bunun içinde eski püskü teknesi La Quila ile Amazon’da turistleri gezdiren fırsatçı, espirili kaptan Frank Wolff’a yüklü bir ücret öder.

Lily, zeki bir İngiliz bilim kadınıdır, 1900’lere göre özgür, feminist, gözüpek, oldukça aykırı bir karakterdir. Lily’nin erkek kardeşi, gerçek bir İngiliz beyefendisi olan MacGregor Houghton (Jack Whitehall) Disney filmlerinde bugüne dek izlediğimiz ilk gay karakter olarak karşımıza çıkar. Frank’in zorba Patronu Niblo’yu canlandıran Paul Giamatti, Prens Joachim rolündeki Jesse Plemons, İspanyol istilacı Aguirre (Edgar Ramirez) filmin yardımcı karakterleridir.

Yaşam Ağacı denilen efsanenin herşeyi iyileştirici bir gücü vardır, bu güç iyi insanların ellerine geçerse işe yarar, kötülerin eline geçerse büyük bir kötülüğe dönüşür. Vahşi hayvanlar, zorlu düşmanlar, doğaüstü güçlerin yer aldoğı bu fantastik yolculukta gerçek ile fanteziyi, gerçeküstüyü ustalıkla içiçe geçiren Jaume Collet-Serra, 1955’te kurulan Jungle Cruise tema parkına da 66 yıl sonra gönderme yaparak saygıda bulunuyor . “Çok kapsamli bir film yapmak, izleyicinin Amazon nehrinde gerçek bir yolculuğa çıkmasını istedim. Daha öncede büyük prodüksiyonlar çektim ama devam filmleriydi. Jungle Cruise ilk büyük filmim. Varolmayan, özgün, fantastik bir dünya yaratmak istedim” diyen Serra isteğini başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş.

Birlikte çalıştığı İspanyol görüntü yönetmeni Flavio Labiano’yu da yanına alan Serra, dönem filmini özel üretilen objektiflerle, sıcak,yumuşak,canlı renk paletiyle dijital olarak çekti. Atlanta’daki 38bin metrekarelik alan Amazon ormanı setine dönüştürüldü. Dijital efektleri Peter Jackson’ın şirketi Weta Workshop yaptı. 16. yüzyıl İspanyolcası, İtalyanca, Portekizce konuşuldu. Tüm ayrıntılara dikkat edildi.

“Romancing the Stone, İndiana Jones filmleriyle büyüdüm” diyen Emily Blunt, Jungle Cruise’un parçası olmaktan onur duyduğunu açıklıyor. Filmin yapımcılarından biri olan Dwayne Johnson’ı Frank rolü için hiç düşünemeyen Jaume Collet-Serra aktörle çalıştıktan sonra fikrini değiştirmiş. “Clint Eastwood nasıl westernlerin Kirli Harry’si ise Dwayne’de anti kahramanların Kirli Harry’si” diyor artık. Birlikte 2022’de vizyona girecek olan DC Comics’in Black Adam’ında da çalıştılar.

Jaume Collet-Serra’nın yönettiği, Dwayne Johnson, Emily Blunt, Jack Whitehall, Paul Giamatti, Edgar Ramirez, Jesse Ploms, Veronica Falcon’un oynadığı, 32 kısım tekmili birden, aksiyon, komedi, gerilim, fantastik, romantizm, aşk, heyecan içeren Jungle Cruise (2021) bugün gösterime girdi. Ailece izleyebileceğiniz, pandemiyi bir süreliğine unutturacak, hoşça vakit geçirebileceğiniz bir kaçış filmi Jungle Cruise.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU

Bugün, enerjinizi doğru yönlendirmeniz gerekebilir. Kendinizi fazla zorlamadan, sakin ve sabırlı bir şekilde ilerlemeye çalışın. İletişim konularında dikkatli olmanızda fayda var, yanlış anlaşılmalar olabilir. Kendinize vakit ayırarak içsel dengeyi korumaya özen gösterin. Önemli kararlar almadan önce iyice düşünmekte fayda var. Bugün, duygularınızla mantığınız arasında denge kurmaya çalışın.

BOĞA BURCU YORUMU

Tabii, Boğa burcunun günlük burç yorumu şu şekilde; Bugün, çevrenizdeki insanlarla iletişiminiz oldukça yüksek olabilir. İlginizi çeken konular hakkında derinlemesine araştırmalar yapabilir ve yeni bilgiler edinebilirsiniz. Ancak, aceleci hareket etmek yerine sağlam bir plan yaparak adımlarınızı daha kontrollü atmanız faydalı olacaktır. Ayrıca bugün, duygusal anlamda kararsızlık ve belirsizlikler yaşayabilirsiniz, mümkün olduğunca sakin kalmaya çalışın.

İKİZLER BURCU YORUMU
YENGEÇ BURCU YORUMU

Elbette, tabii ki! Bugün için Yengeç burcunun günlük burç yorumu şöyle; Bugün duygusal konularda daha hassas olabilirsiniz. İletişimde dikkatli olmanız gerekebilir ve ani tepkilerden kaçınmanızda fayda var. Özellikle aile ilişkilerinde daha anlayışlı ve empatik davranmak önemli olacaktır. Kendinize zaman ayırarak stresi azaltacak aktiviteler yapabilirsiniz. Sizden yardım isteyen biri olursa destek olmaktan kaçınmayın. Keyifli bir gün geçirmeniz dileğiyle!

ASLAN BURCU YORUMU

Bugün, iç sesinizi dinlemek ve içsel dengenizi sağlamak için zaman ayırmanız gereken bir gün olabilir. İletişim konularında dikkatli olmalı ve duygularınızı net bir şekilde ifade etmeye özen göstermelisiniz. Bugün, esnek olmak ve planlarınızı değiştirmeye açık olmak sizi olumlu yönde daha mutlu ve huzurlu hissettirebilir. İlişkilerde anlayışlı davranarak tartışmalardan uzak durmaya çalışın. Enerjinizi olumlu ve yapıcı şekilde kullanarak kendinize ve çevrenizdeki insanlara destek olabilirsiniz.

BAŞAK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak dengede olmakta zorlanabilirsiniz. Sabırlı ve akılcı bir yaklaşım sergilemeye çalışın. İletişim konularında dikkatli olmanızda fayda var, yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Ayrıca bugün detaylara daha fazla önem vererek işlerinizi titizlikle yapabilirsiniz.

TERAZİ BURCU YORUMU

Tabii ki! Bugün Terazi burcunun insanları için ilişkilerde dengeyi sağlamak ve çatışmalardan uzak durmak önemli olabilir. Gergin durumlarda sakin kalarak çözüm yolları aramak başarılı sonuçlar getirebilir. Aynı zamanda, kariyer konusunda dengeli adımlar atarak hedeflerinize daha yaklaşabilirsiniz. İletişime önem vermeniz ve açık fikirli olmanız faydalı olacaktır. Keyifli bir gün geçirmenizi dilerim!

AKREP BURCU YORUMU

Bugün her zamankinden daha belirgin bir şekilde iletişim yetenekleriniz ön plana çıkabilir. Kendinizi ifade ederken net olmaya özen gösterin ve karşı tarafa karşı dürüst ve açık olun. İçinde bulunduğunuz durumu çözmek için derinlemesine araştırmalara yönelebilir, gizli konuları ortaya çıkarabilirsiniz. Kişisel konularda da cesur adımlar atabilir ve duygularınızı daha cesurca ifade edebilirsiniz. Aşk hayatınızda tutkulu ve derin duygular yaşayabilirsiniz.

YAY BURCU YORUMU

Arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize ne planladığınızı ve nereye gittiğinizi bildirin, ardından onları geziye katılmaya davet edin. Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, diğer insanları planlarınıza dahil ederek bazı ciddi liyakat puanları kazanabileceğiniz anlamına gelir.

OĞLAK BURCU YORUMU

Merhaba! Bugün Oğlak burcunu bekleyen olaylar arasında kariyer veya iş konularında ilerleme kaydedebilme ve hedeflere ulaşabilme şansı bulunuyor. Kendinize güvenmeli ve hedefleriniz doğrultusunda adımlar atmalısınız. Ancak, üzerinizdeki sorumlulukların arttığını hissedebilirsiniz. İlişkilerinizde daha anlayışlı ve sabırlı olmaya çalışmalısınız. Enerjinizi olumlu ve yapıcı şekilde yönlendirmek, sizin için faydalı olacaktır. Ayrıca, sağlığınıza ve bedeninize özen göstermeyi ihmal etmemelisiniz. Umuyorum ki bugün sizin için verimli ve huzurlu bir gün olur.

KOVA BURCU YORUMU

Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, haritanızın en dinamik iki açısını kesiyor, bu nedenle yaratıcı bir çabada başarılı olmak istiyorsanız, şimdi ona en iyi şansı vermenin tam zamanı. İnsanların fikirlerinize ne kadar açık olduklarına şaşırabilirsiniz.

BALIK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak daha hassas olabilirsiniz. İnsanlarla iletişimdeki inceliğiniz sayesinde yanınızdakilere destek olabilir, onları rahatlatabilirsiniz. Ancak, kendi duygusal ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemelisiniz. İçsel dengeye odaklanmak ve kendinize zaman ayırmak için fırsatlar yaratın. Enerjinizi doğru yönlendirmek, hobilerinize zaman ayırmak veya rahatlama teknikleri kullanmak size iyi gelecektir. Kendinizi yeniden motive etmek için yapıcı düşüncelere odaklanın ve geleceğe umutla bakın.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM