Tiyatro Gazetesi’nin 122. sayısı çıktı

Tiyatro Gazetesi’nin 122. sayısı çıktı

Tiyatro Gazetesi’nin 122. sayısı çıktı

Tiyatro Gazetesi’nin 122. sayısı çıktı

Her ay önemli söyleşilere imza atan Tiyatro Gazetesi’nin Mayıs 122. 2021 sayısı yine dopdolu haberlerle sanatseverlerle buluştu.

 

Tüm Tiyatro emekçilerinin bayramı kutlu olsun dediğimiz ay, Mayıs ayı geldi, hoş geldi. Bu ay da Tiyatro Gazetesi 122.sayısıyla karşınızda.

‘Uluslararası 7. Anadolu Tiyatro Ödülleri’ manşetiyle yayınlanan gazetemizin ilk sayfasında yer alan diğer haberlere gelince; Tamer Levent’in Tiyatro ve Biz köşesinde ki yazısının başlığı ‘Sanat Üstyapı kurumu değildir.’ Başlığı ve ilk paragrafını gördüğümüz yazının devamını sayfa 3 de okuyabilirsiniz.

Kubilay Erdelikara ise ‘Leylek’ başlığıyla kaleme aldığı yazısında son gittiği ve gördüğü yerleri yazdı bizlere. Yine ilk sayfadan okumaya başladığımız yazının devamı 5.sayfada.

Melek Kentmen ise nefis bir söyleşiyle karşımızda bu ay. ‘Yelda Baskın’ın Şehir Tiyatrolarında yönettiği ilk oyun; Yaftalı Tabut’ başlıklı söyleşi tahmin edeceğiniz üzere Yelda Baskın ile. Söyleşi gazete de 10. Sayfadan okunabilir.

‘Özel Tiyatrolar Devlet Desteği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı’ başlıklı haber ise gazetenin önemli haberlerinden. İlk sayfadan okuduğunuz ilginizi çeken bu haberin ayrıntılarıysa sayfa 7 de.

Melike Birgölge bu ay Haldun Dormen ile söyleşti. Tiyatro tarihimizin önemli bir kesitinin tanığı olan usta isim Haldun Dormen söyleşisi ise keyifle okurlarını bekliyor. ‘Haldun Dormen: Tiyatro, Pratik Nedenlerden Dolayı Zordur!’ sözünün başlığa taşındığı söyleşi ise 16. Ve 17. Sayfalardan okunabilir.

Antalya’da, yepyeni bir oyun için heyecanlı bir bekleyiş var. Baküs Sahne’nin sahneleyeceği ilk oyun Kürklü Merkür prömiyer yapacak. Oyunun yönetmeni Dr.OkanCinemre ile konuşan isim ise Arzu Taşkın. ‘Gelecekte Bir Gün Kürklü Merkür Baküs Sahne’de’ haberini başlığa da taşıyan Arzu Taşkın söyleşisi 26 ve 27.sayfa da sizlerle.

Uluslararası tiyatrolar ve tiyatro insanlarını siz değerli okuyucularımız ile tanıştırmayı hedeflediğimiz röportaj serimizin ilk konuğu; Portekiz, Braga şehri BragaTheatreCompany-TheatroCirco Yöneticisi, değerli tiyatro insanı RuiMadeira diyerek başladığı söyleşisiyle bizlere Merhaba diyen isim; Zeynep Kaymas ‘RuiMadeira: Tiyatro, Sahne ve Seyirci Arasındaki Yüzleşmedir’ başlığıyla okuduğumuz bu keyifli söyleşinin devamı ise 28 ve 29. sayfalarda.

Telat Yurtsever; ‘Hatırlamak veya İstemsizce Kayda Almak’ başlıklı yazısıyla bu ay gazetemizde. İlk sayfa da okumaya başladığımız bu yazının devamıysa 9. sayfa da.

İç sayfalarda gördüğümüz diğer yazılar ise şöyle;

Nurhan Uslu’nun manşette gördüğümüz Tiyatro Gazetesi’nin düzenlediği Uluslararası 7.Tiyatro Ödülleri Töreni haberinin ayrıntıları köşesinde. Aralık yasakları nedeniyle 17 Mayısa ertelenen tören tam kapanma uygulaması nedeniyle yine ertelenmek zorunda kaldı. Şimdiden tarih vermekte zorlanmamıza rağmen, hedefimiz Eylül ayının ilk haftasında ödül törenini düzenlemek ve Yurtiçinden, yurtdışından ödüllendirilen sanat emekçilerin ödüllerine bir an önce kavuşmasını sağlamak arzusundayız diyor.

Burak Süme’nin gerçekleştirdiği söyleşi bu ay Selda Alkor ile. Selda Alkor: Kadın Hikayeleri Konusunda Müthiş Duyarlıyımdır! Oynadığım Dizilerde Kadının Toplumda da Var Olabileceğini Göstermeye Çalıştım!’ diyor. Söyleşiye başlık da olan bu sözlerin devamı ise sayfa 4 de.

Işıl Çalışkan’ın Birgün Gazetesi’nde ki haberi; ‘Sanatımız Sömürüldü’, bu ay gazetemizden de okunabilir. 5. Sayfa da.

Serkan Fırtına, ‘Özdemir Nutku Oyun Yazma Yarışmasında Dereceye Giren Oyunlar Kitaplaştı’ diyor. Yazı 6.sayfa da.

Büşra Elmaskaya ‘Efeler Belediyesi Kültür Yayınları’ başlıklı iki ayrı kitabı tanıttığı yazısı da 6. Sayfadan okunabilir.

Halit Karaata’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, sağlık sorunları nedeniyle bu ay, geçen yıl mayıs ayında yazmış olduğu yazısını bir kez daha sizlerle buluşturmayı seçtik. ‘Her Ne Ararsan Kendinde Ara’ başlıklı yazısı sayfa 7 de.

Yaşam Kaya; ‘Beyaz Kanatlar:Covit-19 Sonrasının Gerçekleri!’ başlıklı yazısıyla sayfa 8 de, Pınar Erol ise aynı sayfa da ‘Türkiye Tiyatro Vakfı; ‘Kulis: Bir Tiyatro Belleği, Hagop Ayvaz sergisi kapsamındaki etkinliklerine devam ediyor’ yazısıyla sizinle.

Sefer Dülger’in çevirip haberleştirdiği ‘Oyun Yazarları Serisi: AleckyBlythe’ yazısı sayfa 12 de.

İzmir Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’nun emektar ismi Zekeriya Hocalar ile konuşan isim ise Serap Atkan. Bu keyifli söyleşinin başlığı ise; ‘İzmir’in En Köklü Tiyatrolarından Biri Olarak, Hedeflerimizi Gerçekleştirmenin Gururunu Yaşıyoruz.’ Sayfa 14 de.

Pandemi sürecinde salonlarını kapatarak oyunlarına ara vermek zorunda kalan tiyatrolar, yaşadıkları sıkıntıları Tiyatro Gazetesi’ne anlattı diyen Serap Atkan; ‘Hayat Damarları Kopmuş Bir Ülkeye Dönmeden. Tiyatrolara Acil Destek! Başlığını kullanmış bu yazı için. Sayfa 15 de.

Sayfa 15 de yer alan başka bir yazı ise ‘Hayat Sanat İnsan’. Kımız Bozkır kaleme aldı.

Yalçın Baykul; ‘Kepirtepe’nin Yıkık Tiyatrosu’ yazısıyla bir tarihe ışık tutuyor 18 ve 19.sayfalarda.

Gökhan Yener Soner Çelik ile konuştu; ‘Tiyatro ve Liyakat’ başlıklı söyleşi sayfa 20 de.

Prof.Dr.Sacit Hadi Akdede; ‘Kamusal Tiyatro Tartışmaları Çerçevesinde Bazı Öneriler’ yazısıyla sayfa 21 de yer alırken Nurhan Uslu Zonguldak Sanat Tiyatrosu’ndan Erhal Koltuk ile söyleşti. Zonguldak Sanat Tiyatrosu başlıklı bu söyleşi sayfa 22 de sizlerle bu ay.

Büşra Köseoğlu Sibel Demirhan ile söyleşti. Anneler Günü sebebiyle yaptım dediği Köseoğlu’nun söyleşisinin başlığı ‘Bir Deniz Yıldızı Hikayesi’. Sayfa 23 den okunabilir.

Cüneyt İngizDionysos Tiyatro kurucusu, oyuncu ve yönetmen Erdem Topuz ile söyleşti; Erdem Topuz – Dionysos başlıklı söyleşi 24. sayfa da sizleri bekliyor.

Erdoğan Eğmen; ‘Bir sinema ve ekran yönetmeninin oyunculuk eğitimine ihtiyacı var mı?’ sorusunu başlığına taşıdığı yazısıyla 25. Sayfa da.

Özkan Özdamar Bursa Şehir Tiyatrosu Sorumlusu Mehmet Ali Açıl ile söyleşti. ‘Yar Bana Bir Tiyatro’ başlıklı söyleşi 31. Sayfa da okurunu bekliyor.

Bol söyleşi ve haberin yer aldığı Mayıs 122. Sayımızda sektörden birçok haber, ve kurumsal programlar ve etkinlikler de var.

Abone olun, tiyatrodan haberiniz olsun. www.tiyatrogazetesi.net

Tiyatro Gazetesi’ni Kırmızı Kedi ve Mephisto Kitabevleri, Tüm Kitapsan ve Tiyatro temsilciliklerinden edinebilirsiniz.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU

Bugün karşınıza çıkabilecek beklenmedik fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Aklınızın ufkunu genişletmek için yeni insanlarla tanışmaktan çekinmeyin. İletişim becerilerinizi kullanarak çevrenizdeki insanları etkileyebilir ve projelerinizde başarıya ulaşabilirsiniz. Sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz, bu değişimlere esnek bir şekilde adapte olmaya çalışın. Kişisel gelişiminize odaklanarak bugünü verimli bir şekilde geçirebilirsiniz.

BOĞA BURCU YORUMU

Bugün duygusal anlamda biraz dalgalı bir gün olabilir. İlişkilerde gereksiz tartışmalardan kaçınmaya özen göstermelisiniz. Olumsuz düşüncelerden uzaklaşıp, daha olumlu ve pozitif bakış açılarıyla olaylara yaklaşmak size daha iyi hissettirebilir. Kendinize zaman ayırarak dinlenmeyi unutmayın.

İKİZLER BURCU YORUMU
YENGEÇ BURCU YORUMU

Bugün, Yengeç burcu için duygusal açıdan dengenizi korumak önemli olabilir. İletişimde bulunduğunuz kişilere karşı anlayışlı ve sabırlı olmanız gerekebilir. Aşk hayatınızda romantik ve duygusal bir atmosfer oluşabilir. İş ve kariyer hayatınızda ise yeni fırsatlar karşınıza çıkabilir, bu fırsatları iyi değerlendirmek için dikkatli olmanız faydalı olacaktır. Sağlığınıza özen göstermek ve stresi azaltmak da bugün önemli olacak. Enerjinizi pozitif ve yapıcı şeylere odaklayarak güzel bir gün geçirebilirsiniz.

ASLAN BURCU YORUMU

Bugün duygusal anlamda kendinizi daha hassas hissedebilirsiniz. İletişim sorunları yaşayabilir, yanlış anlaşılmaların etkisi altında kalabilirsiniz. Ancak sabırlı ve anlayışlı bir tutum sergilerseniz, bu tür sorunların üstesinden gelebilir ve ilişkilerinizde daha sağlam bir temel oluşturabilirsiniz. Kendinize zaman ayırarak ruhsal dengeyi korumaya özen göstermelisiniz.

BAŞAK BURCU YORUMU

Bugün belki daha fazla eleştirel olabilirsiniz ancak bu eleştirileri yaparken nazik olmaya özen gösterin. İletişimde olumlu bir ton kullanarak ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz. Kendinize fazla yüklenmemeye ve detaylara takılmamaya çalışın. Bugün hayal gücünüzü kullanarak yaratıcı projelere odaklanabilirsiniz. Sağlık konularında ise beslenmenize dikkat etmenizde fayda var.

TERAZİ BURCU YORUMU

Tabii ki! Bugün Terazi burcu, duygusal ilişkilerinde denge ve uyum arayışı içinde olabilir. İletişim konularında daha dikkatli olmanız gerekebilir. Karşınızdaki insanlarla uyum içinde çalışabilir, ortaklıkları güçlendirebilirsiniz. Kendinizi ifade etmek için içsel denge ve uyumu sağlamak önemli olacaktır. Eğlenceli etkinliklere vakit ayırarak stresinizi azaltabilirsiniz. Uzun vadeli hedeflerinizi gözden geçirmek ve planlarınızı revize etmek için uygun bir gün olabilir.

AKREP BURCU YORUMU

Bugün, duygusal açıdan hassas olabilir ve ani tepkiler verebilirsiniz. Kendinizi ifade ederken dikkatli olmalı ve iletişimde yumuşak bir dil kullanmaya özen göstermelisiniz. Planlarınızı esnek tutarak olası aksiliklere karşı hazırlıklı olun. İş hayatında yeni fırsatlar karşınıza çıkabilir, bu fırsatları değerlendirmek için cesaretli adımlar atabilirsiniz. Sağlık açısından ise yeme alışkanlıklarınıza dikkat etmek önemli olabilir. Bugün, kendinize zaman ayırarak ruhsal dengeyi korumanız gerekebilir.

YAY BURCU YORUMU

Arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize ne planladığınızı ve nereye gittiğinizi bildirin, ardından onları geziye katılmaya davet edin. Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, diğer insanları planlarınıza dahil ederek bazı ciddi liyakat puanları kazanabileceğiniz anlamına gelir.

OĞLAK BURCU YORUMU

Merhaba! Bugün Oğlak burcunu bekleyen enerjiler, iş hayatında başarılı olmak için uygun bir zaman olabilir. Sabırlı ve kararlı yaklaşımlarınız sayesinde hedeflerinize daha da yaklaşabilirsiniz. Ayrıca duygusal konularda da daha dengeli bir tutum sergileyerek ilişkilerinizde olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kendinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin, bugün kendinizi şımartacak aktiviteler yaparak stresinizi azaltabilirsiniz. Keyifli bir gün geçirmeniz dileğiyle!

KOVA BURCU YORUMU

Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, haritanızın en dinamik iki açısını kesiyor, bu nedenle yaratıcı bir çabada başarılı olmak istiyorsanız, şimdi ona en iyi şansı vermenin tam zamanı. İnsanların fikirlerinize ne kadar açık olduklarına şaşırabilirsiniz.

BALIK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak daha hassas olabilirsiniz. İnsanlarla iletişimdeki inceliğiniz sayesinde yanınızdakilere destek olabilir, onları rahatlatabilirsiniz. Ancak, kendi duygusal ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemelisiniz. İçsel dengeye odaklanmak ve kendinize zaman ayırmak için fırsatlar yaratın. Enerjinizi doğru yönlendirmek, hobilerinize zaman ayırmak veya rahatlama teknikleri kullanmak size iyi gelecektir. Kendinizi yeniden motive etmek için yapıcı düşüncelere odaklanın ve geleceğe umutla bakın.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM