Cumhuriyet Gazetesi editörlerinden Öznur Oğraş Çolak

Cumhuriyet Gazetesi editörlerinden Öznur Oğraş Çolak

 “Yılın Sanat ve Kültür Haberciliği Ödülü”nü aldı

Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, “Yılın Sanat ve Kültür Haberciliği Ödülü”nü gazetemizin editörlerinden Öznur Oğraş Çolak’a verdi. Kurul, “gazetemizdeki kültür haberlerinin çok değerli olduğunu” vurguladı.

Gazetemizin editörlerinden Öznur Oğraş Çolak “Yılın Sanat ve Kültür Haberciliği Ödülü”nü aldı

Uluslararası Anadolu Tiyatro Ödülleri Seçici Kurulu, Cumhuriyet gazetesinde başta tiyatro olmak üzere sanat ve kültür alanında yapılan haber, söyleşi ve yorumları çok değerli bularak “Yılın Sanat ve Kültür Haberciliği Ödülü”nü gazetemizin editörlerinden Öznur Oğraş Çolak’a değer buldu. Uluslararası 7. Anadolu Tiyatro Ödül Töreni’nin salgın koşulları nedeniyle 17 Mayıs 2021 tarihine ertelendiği açıklandı.

Türkiye’den 27 il ve yurtdışından 10 ülkede tiyatro sanatına katkı sunan kişi, kurum ve kuruluşlara ödülleri, mayıs ayındaki törenle sahiplerine sunulacak. Tiyatro Gazetesi, bugüne kadar Türkiye, Makedonya, Kosova, Azerbaycan, Almanya ve İngiltere başta olmak üzere iki yüz seksen beş tiyatro sanat emekçisini ödüllendirdi.

Ödül, kategori listesinde bu yıl Türkiye’den 27 kent ile Almanya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Gagavuz, Moldova, Tataristan, Kırgızistan, Rusya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sanatçılar yer alıyor.

Ödülle ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Bugüne kadar verilen pek çok saygın ödülün İstanbul merkezli olduğunun altını çizmekte yarar var. Herkesin bildiği gibi kurumlar daha çok İstanbul merkezli değerlendirmeler yapıyor ve ödüller de yine İstanbul merkezli olarak sahiplerini buluyor. Oysa tiyatro yalnızca İstanbul’da ya da büyükşehirlerde yapılmıyor. Ülkemizin hemen her yerinde tiyatrolar başarılı oyunlar sergiliyor. Tercihler ya da imkânsızlıklar, İstanbul’un dışındaki tiyatroların emeklerini taçlandırmaya yetmiyor. Tiyatro Gazetesi olarak uzun zamandır bu gerçeği görüp, Anadolu Tiyatro Ödülleri’ni hayata geçirdik. Bu kararımız, Anadolu’da tiyatro yapan topluluklar ve okuyucularımız tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Anadolu Tiyatro Ödülleri şimdi yeni bir atılım gerçekleştirerek uluslararası bir kimlikle var olacak. ‘Nerede bir tiyatro varsa Tiyatro Gazetesi oradadır’ şiarımız gün geçtikçe daha anlamlı hale geliyor. Tiyatro sanatına hizmet etmek bizi çok heyecanlandırıyor. Bu heyecanı sizlerle paylaşmak ise ayrı bir onur.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Merhaba! Bugün Oğlak burcunu bekleyen enerjiler, iş hayatında başarılı olmak için uygun bir zaman olabilir. Sabırlı ve kararlı yaklaşımlarınız sayesinde hedeflerinize daha da yaklaşabilirsiniz. Ayrıca duygusal konularda da daha dengeli bir tutum sergileyerek ilişkilerinizde olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kendinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin, bugün kendinizi şımartacak aktiviteler yaparak stresinizi azaltabilirsiniz. Keyifli bir gün geçirmeniz dileğiyle!

KOVA BURCU YORUMU

Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, haritanızın en dinamik iki açısını kesiyor, bu nedenle yaratıcı bir çabada başarılı olmak istiyorsanız, şimdi ona en iyi şansı vermenin tam zamanı. İnsanların fikirlerinize ne kadar açık olduklarına şaşırabilirsiniz.

BALIK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak daha hassas olabilirsiniz. İnsanlarla iletişimdeki inceliğiniz sayesinde yanınızdakilere destek olabilir, onları rahatlatabilirsiniz. Ancak, kendi duygusal ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemelisiniz. İçsel dengeye odaklanmak ve kendinize zaman ayırmak için fırsatlar yaratın. Enerjinizi doğru yönlendirmek, hobilerinize zaman ayırmak veya rahatlama teknikleri kullanmak size iyi gelecektir. Kendinizi yeniden motive etmek için yapıcı düşüncelere odaklanın ve geleceğe umutla bakın.

YAZARLAR / Tümü
admin: hafta sonları gitmeli
2023-07-15 00:59:20
İlhan erdinç: Kaleminize sağlık👏👏👏
2023-02-23 09:35:47