Teknoloji fırsat yarattığı kadar eşitsizlikleri artırdı

Teknoloji fırsat yarattığı kadar eşitsizlikleri artırdı

Teknoloji fırsat yarattığı kadar eşitsizlikleri artırdı

 
Seminerde konuşan Güler Sabancı başlıktaki tespiti yaptı ve ekledi: “Teknolojik araçlara erişimi kısıtlı olanlar bu dönemde haklarına erişmekte büyük zorluklar yaşadı”

Sabancı Vakfı’nın 2007’den bu yana sivil toplum alanındaki yeni yaklaşımları tartışmak amacıyla düzenlediği Filantropi Semineri, 13. yılında “Herkes Online Mı?” başlığı ile Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ev sahipliğinde ilk kez online gerçekleşti.

Serdar Kuzuloğlu’nun moderatörlüğünde düzenlenen seminerin açılışında keman sanatçısı Adrian Anantawan’ın performansı yer aldı. Sağ eli olmadığı için özel bir el bandının desteği ile yayı koluna sabitleyerek keman çalan Anantawan, seminerde ilham veren performans sergiledi.

Adrian Anantawan.

“SORUNLAR YAŞANDI”

Ardından Güler Sabancı seminerde bir konuşma yaptı. Bu dönemde, toplumsal hayata katılım için teknolojiye erişimin ne kadar önemli olduğunu gördüklerini aktaran Sabancı, şunları söyledi:

* Filantropi Semineri’nin son iki senesinde teknolojinin engelli bireylerin bağımsız yaşamına katkısını konuştuk.

* Aslında ne kadar yerinde bir konuyu ele aldığımızı bugünlerde daha iyi anlıyoruz. Yaşadığımız pandemi sürecinde toplumsal hayata katılım için teknolojiye erişimin ne kadar önemli olduğunu gördük.

* Ancak teknolojinin fırsatlar yarattığı kadar, eşitsizlikleri artırdığını ve derinleştirdiğini de endişeyle gözlemliyoruz.

* Teknolojik araçlara erişimi kısıtlı olanlar ve özellikle engelli bireyler bu dönemde haklarına erişmekte büyük zorluklar yaşadı.

* Dünyada, eğitime erişimde yaşanan sorunlar yüzünden, kız çocuklarının okuldan kopma ve erken yaşta evlendirilme riskinin arttığı konuşulmaya başlandı.

* Ayrıca pandemi ile artan aile içi şiddet olaylarında, kadınların dijital araçlara erişimi olmadığı için seslerini duyuramamaları önemli bir sorun olarak karşımıza çıktı.

* Sivil toplum faaliyetleri farklı yönlere evrildi, kendine yeni çıkış yolları aradı ve buldu. Yeni dönemde anlık ve acil ihtiyaçlara yönelik bağışlar, online platformlar üzerinden çok hızlı şekilde karşılanmaya başlandı.

* Teknoloji bu anlamda biraz da uzakları yakın etti, yokları var etti. Dayanışmanın kıymetini artırdı ve kolaylaştırdı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU
BOĞA BURCU YORUMU
İKİZLER BURCU YORUMU
YENGEÇ BURCU YORUMU
ASLAN BURCU YORUMU
BAŞAK BURCU YORUMU
TERAZİ BURCU YORUMU
AKREP BURCU YORUMU
YAY BURCU YORUMU

Arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize ne planladığınızı ve nereye gittiğinizi bildirin, ardından onları geziye katılmaya davet edin. Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, diğer insanları planlarınıza dahil ederek bazı ciddi liyakat puanları kazanabileceğiniz anlamına gelir.

OĞLAK BURCU YORUMU
KOVA BURCU YORUMU

Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, haritanızın en dinamik iki açısını kesiyor, bu nedenle yaratıcı bir çabada başarılı olmak istiyorsanız, şimdi ona en iyi şansı vermenin tam zamanı. İnsanların fikirlerinize ne kadar açık olduklarına şaşırabilirsiniz.

BALIK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak daha hassas olabilirsiniz. İnsanlarla iletişimdeki inceliğiniz sayesinde yanınızdakilere destek olabilir, onları rahatlatabilirsiniz. Ancak, kendi duygusal ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemelisiniz. İçsel dengeye odaklanmak ve kendinize zaman ayırmak için fırsatlar yaratın. Enerjinizi doğru yönlendirmek, hobilerinize zaman ayırmak veya rahatlama teknikleri kullanmak size iyi gelecektir. Kendinizi yeniden motive etmek için yapıcı düşüncelere odaklanın ve geleceğe umutla bakın.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM