Bu Yolculuğa Hiç Çıkamayabilirdim

Bu Yolculuğa Hiç Çıkamayabilirdim

Daha dün gibi hatırlıyorum ilk görüştüğümüz zamanı. İçim içime sığmıyordu. Doğan dayımı görüp sonunda onunla birlikte vakit geçirmek şahane bir duyguydu. Ben ne diyeceğimi çok bilemesem de o konuştukça sanki onun konuşması beni de açıyor gibiydi. Böyle içindeki cesaret ve özgüveni âdeta bana aşılıyor gibi hissediyordum. İlk günden itibaren her görüşmemizde bana benimle gurur duyduğunu söylerdi. O sözleri dayımdan duymanın verdiği mutlulukla karşılaştıracağım sayılı şey vardır hayatımda.
İlerleyen zamanlarda görüşmelerimiz düzenli bir şekilde devam etti. Ben kendisinin vakti müsait oldukça ziyaretine gidip, ağzından çıkan her kelimeyi hayatıma en iyi şekilde nasıl uyarlayabilirim diye bakıyordum. Bu sadece konuşmasından ibaret değildi tabii. Onunla çıktığımızda dışarıda yürürken etrafına tebessümüyle yaydığı inanılmaz enerji olsun, hayvanlara olan şefkati olsun, insanların onu gördüğünde yaşadığı heyecanı aynı heyecanla onlara yansıtması olsun.
Dayımın gerek davranış ve tavsiyeleri gerekse beni okuma konusunda cesaretlendirmesi ile hayatı yeniden keşfetme heyecanı yakalamış, çok farklı bir kişi haline geldiğimi fark ediyordum. Bu süreç hayatımda ve hayal dünyamda yepyeni kapılar açtı. İkinci sene sonrasında okulda sosyal faaliyetlere katılan ve kendine güvenen bambaşka bir ben olmuştum. Ve bu, lise mezuniyetime kadar artarak devam etti. Artık ne istediğini bilen ve ayakları daha sağlam yere basan bir Mustafa vardı.
Üniversite sınavları sonrasında Türkiye’deki üniversitelere girmeye yeterli derecede bir puan almış olsam da içimde yurt dışına gidip okuma arzusunu dizginleyemiyordum. Bundan ilk olarak dayıma bahsettim. Kendisi benim mentorum olduğu için onun önerisi doğrultusunda hareket etmek istiyordum. Daha dün gibi hatırlıyorum o konuşmayı. Nedenlerimi, düşüncelerimi sorarak en ince ayrıntısına kadar dinledi. Hatta sonrasında seçtiğim üniversitenin eğitim düzeyinden öğretici kadrosuna kadar beraber inceledik.
Eğitimle başlayıp sonrasında çalışma hayatına evrilerek devam eden ilk yurt dışı maceram böylelikle başladı. O süreçte de sürekli irtibat halindeydik. Bana e-postayla tavsiye ettiği kitap isimlerini gönderir, yabancı kaynaklardan da en iyi şekilde faydalanmam gerektiğini söylerdi. Türkiye’ye geldiğim zaman ilk iş her zaman benim için Doğan dayımı görmekti.
Kendisini ziyaret ettiğim süreçte fikirleri ve paylaşımlarıyla gerçekten bana çok destek olan dayımın değerli eşi Yıldız abla ve kızı Umay’dan da söz etmeden geçemeyeceğim. Samimiyetlerinden ötürü hiçbir zaman evlerinde dışarıdan gelmiş biri gibi hissetmedim. Hep oranın parçası gibiydim. Birlikte yediğimiz akşam yemekleri olsun, sonrasında bana sordukları sorular, ilgiyle dinledikleri zamanlar olsun benim için çok değerli anılar.
Dayımla paylaştığım her ânın çok farklı etkileri oldu hayatıma. Onunla paylaştığımız birkaç saat sonrasında gelen sanki binlerce sayfalık kitap okumuşluk hissi ve bununla birlikte oluşan farkındalıklar yepyeni kapılar açtı bilincimde. Samimiyetle ve içten söylenmiş “Seninle gurur duyuyorum Mustafa,” cümlesinin bana verdiği sözlü etkinin, cesaretin benzeri daha etkili bir söz yok sanırsam hayatımda.
Kendi potansiyelime ve yeteneklerime giden yolda her daim yanımda olan mentorum, öğretmenim, en yakın dostum Doğan dayımı arkasında bıraktığı güzel ânları ve anıları en iyi şekilde yaşatma temennisi ile ebediyete uğurladık.
Onu kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yazmaktan ziyade benim asıl niyetim, kendisini tanımış olmanın güzelliklerinden elimden geldiğince bahsedebilmekti. Kendisine vefatından bir hafta önce, doğum gününde normal kutlamalarıma nazaran ilk defa daha uzun ve şükranlarımı ileten bir mesaj yazmıştım ve bu onu çok mutlu etmişti. Bu da bir nevi benim için kendisiyle vedalaşma olmuştu. O günden sonra sevdiklerimle yapacağım paylaşımları ve güzellikleri ertelememeyi öğrendim.
Mesajı da sizlerle paylaşmak istiyorum:
“Dayıcım selamlar,
Son zamanlarda bulunduğum proje itibarıyla biraz daha kendimi dinleyebileceğim bir bölgede yaşıyorum. Bir aydır buradayım ve nasipse hafta sonu döneceğim. Bu süreç bana gerçekten çok farklı şeyler öğretti. Öncelikle gördüklerim ve yaşadığım olaylardan ötürü şükür duygumun geliştiğine inanıyorum. Bu süreçte yanımda getirdiğim kitaplarla da kendime daha düzenli bir okuma planı çıkarıp takip etme imkânım oldu. Genel olarak kendime dair yaşanmışlıkları daha derin düşünerek süzgeçten geçirme şansını elde etmek benim için güzel bir fırsattı.
Bulunduğum bu yolculukta gerçekten etkiniz ve destekleriniz için çok müteşekkirim. Sizin vesilenizle başlayan maceramın bana kazandırdığı gerek uluslararası tecrübeler gerekse kendi içimde potansiyelimi keşfetme şansını elde etmemi sağlayacak anılar beni bu anda olduğum kişi yaptı. Bu benim için hiç olamayabilirdi ve bu yolculuğa hiç çıkamayabilirdim de. Sizin gibi bir mentora sahip olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum.
Yeni yaşınız kutlu olsun dayıcığım. Daha nice kitaplarınızı okuyacağımız, sohbetlerinizi dinleyebileceğimiz, sağlıklı ve huzurlu yaşlar diliyorum.
(İYİ Kİ Kitabından – Mustafa Şahin )
Bir 2 kişi görseli olabilir
Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU

Bugün, enerjinizi doğru yönlendirmeniz gerekebilir. Kendinizi fazla zorlamadan, sakin ve sabırlı bir şekilde ilerlemeye çalışın. İletişim konularında dikkatli olmanızda fayda var, yanlış anlaşılmalar olabilir. Kendinize vakit ayırarak içsel dengeyi korumaya özen gösterin. Önemli kararlar almadan önce iyice düşünmekte fayda var. Bugün, duygularınızla mantığınız arasında denge kurmaya çalışın.

BOĞA BURCU YORUMU

Tabii, Boğa burcunun günlük burç yorumu şu şekilde; Bugün, çevrenizdeki insanlarla iletişiminiz oldukça yüksek olabilir. İlginizi çeken konular hakkında derinlemesine araştırmalar yapabilir ve yeni bilgiler edinebilirsiniz. Ancak, aceleci hareket etmek yerine sağlam bir plan yaparak adımlarınızı daha kontrollü atmanız faydalı olacaktır. Ayrıca bugün, duygusal anlamda kararsızlık ve belirsizlikler yaşayabilirsiniz, mümkün olduğunca sakin kalmaya çalışın.

İKİZLER BURCU YORUMU
YENGEÇ BURCU YORUMU

Elbette, tabii ki! Bugün için Yengeç burcunun günlük burç yorumu şöyle; Bugün duygusal konularda daha hassas olabilirsiniz. İletişimde dikkatli olmanız gerekebilir ve ani tepkilerden kaçınmanızda fayda var. Özellikle aile ilişkilerinde daha anlayışlı ve empatik davranmak önemli olacaktır. Kendinize zaman ayırarak stresi azaltacak aktiviteler yapabilirsiniz. Sizden yardım isteyen biri olursa destek olmaktan kaçınmayın. Keyifli bir gün geçirmeniz dileğiyle!

ASLAN BURCU YORUMU

Bugün, iç sesinizi dinlemek ve içsel dengenizi sağlamak için zaman ayırmanız gereken bir gün olabilir. İletişim konularında dikkatli olmalı ve duygularınızı net bir şekilde ifade etmeye özen göstermelisiniz. Bugün, esnek olmak ve planlarınızı değiştirmeye açık olmak sizi olumlu yönde daha mutlu ve huzurlu hissettirebilir. İlişkilerde anlayışlı davranarak tartışmalardan uzak durmaya çalışın. Enerjinizi olumlu ve yapıcı şekilde kullanarak kendinize ve çevrenizdeki insanlara destek olabilirsiniz.

BAŞAK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak dengede olmakta zorlanabilirsiniz. Sabırlı ve akılcı bir yaklaşım sergilemeye çalışın. İletişim konularında dikkatli olmanızda fayda var, yanlış anlaşılmalar yaşanabilir. Ayrıca bugün detaylara daha fazla önem vererek işlerinizi titizlikle yapabilirsiniz.

TERAZİ BURCU YORUMU

Tabii ki! Bugün Terazi burcunun insanları için ilişkilerde dengeyi sağlamak ve çatışmalardan uzak durmak önemli olabilir. Gergin durumlarda sakin kalarak çözüm yolları aramak başarılı sonuçlar getirebilir. Aynı zamanda, kariyer konusunda dengeli adımlar atarak hedeflerinize daha yaklaşabilirsiniz. İletişime önem vermeniz ve açık fikirli olmanız faydalı olacaktır. Keyifli bir gün geçirmenizi dilerim!

AKREP BURCU YORUMU

Bugün her zamankinden daha belirgin bir şekilde iletişim yetenekleriniz ön plana çıkabilir. Kendinizi ifade ederken net olmaya özen gösterin ve karşı tarafa karşı dürüst ve açık olun. İçinde bulunduğunuz durumu çözmek için derinlemesine araştırmalara yönelebilir, gizli konuları ortaya çıkarabilirsiniz. Kişisel konularda da cesur adımlar atabilir ve duygularınızı daha cesurca ifade edebilirsiniz. Aşk hayatınızda tutkulu ve derin duygular yaşayabilirsiniz.

YAY BURCU YORUMU

Arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize ne planladığınızı ve nereye gittiğinizi bildirin, ardından onları geziye katılmaya davet edin. Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, diğer insanları planlarınıza dahil ederek bazı ciddi liyakat puanları kazanabileceğiniz anlamına gelir.

OĞLAK BURCU YORUMU

Merhaba! Bugün Oğlak burcunu bekleyen olaylar arasında kariyer veya iş konularında ilerleme kaydedebilme ve hedeflere ulaşabilme şansı bulunuyor. Kendinize güvenmeli ve hedefleriniz doğrultusunda adımlar atmalısınız. Ancak, üzerinizdeki sorumlulukların arttığını hissedebilirsiniz. İlişkilerinizde daha anlayışlı ve sabırlı olmaya çalışmalısınız. Enerjinizi olumlu ve yapıcı şekilde yönlendirmek, sizin için faydalı olacaktır. Ayrıca, sağlığınıza ve bedeninize özen göstermeyi ihmal etmemelisiniz. Umuyorum ki bugün sizin için verimli ve huzurlu bir gün olur.

KOVA BURCU YORUMU

Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, haritanızın en dinamik iki açısını kesiyor, bu nedenle yaratıcı bir çabada başarılı olmak istiyorsanız, şimdi ona en iyi şansı vermenin tam zamanı. İnsanların fikirlerinize ne kadar açık olduklarına şaşırabilirsiniz.

BALIK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak daha hassas olabilirsiniz. İnsanlarla iletişimdeki inceliğiniz sayesinde yanınızdakilere destek olabilir, onları rahatlatabilirsiniz. Ancak, kendi duygusal ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemelisiniz. İçsel dengeye odaklanmak ve kendinize zaman ayırmak için fırsatlar yaratın. Enerjinizi doğru yönlendirmek, hobilerinize zaman ayırmak veya rahatlama teknikleri kullanmak size iyi gelecektir. Kendinizi yeniden motive etmek için yapıcı düşüncelere odaklanın ve geleceğe umutla bakın.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM