İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Bu Hafta (7-12 Mart)

İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda Bu Hafta (7-12 Mart)

İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 1 yeni toplam 7 oyunla seyirci karşısında. Haftanın oyunları şöyle; 80 Günde Devri Alem, Seneye Bugün, Bir Picasso, Maçın Adamı, Yalnızlık İntiharı, Parmak, Don Kişot’un Yeni Maceraları.

 

80 Günde Devri Alem AKM Tiyatro Salonunda
80 Günde Devr-i Alem, Jules Verne’nin yazıp Mark Brown’un uyarlaması, Başak Othan’ın çevirisi ve Gökhan Kocaoğlu’nun rejisiyle sahneye taşınıyor. Oyunun dekor tasarımı Aytuğ Dereli’ye, kostüm tasarımı Burcu Melek Bozan’a, ışık tasarımı Serhat Akın’a, koreografi Tuğçe Tuna’ya, müzikler ise Oktay Köseoğlu’na ait. Bu keyifli ve eğlenceli oyun bu hafta AKM Tiyatro Salonunda izlenebilir.

Seneye Bugün Mecidiyeköy Büyük Sahnede
Bernard Slade’in yazdığı, Celal Kadri Kınoğlu’nun yönettiği ve baş rolünü Gerçek Alnıaçık ile paylaştığı Seneye Bugün oyunu bu hafta Mecidiyeköy Büyük Sahne’de seyirci ile buluşacak.

Bir Picasso Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede
Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya kültür bakanlığı sorumlusu olan Bayan Fischer arasında geçen sorgulamalar-çatışmalar-hesaplaşmaların anlatıldığı Bir Picasso adlı oyun bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne’de olacak.

Maçın Adamı Üsküdar Tekel Sahnesinde
Clint Dyer ve Roy Williams’ın yazdığı, Hira Tekdindor’un çevirdiği,  Kayhan Berkin’in yönettiği ve Cem Zeynel Kılıç’ın rol aldığı Maçın Adamı bu hafta Üsküdar Tekel Sahnesinde olacak.

Yalnızlık İntiharı Oyunu Üsküdar Stüdyo Sahnede Prömiyer Yapıyor
Neda Nejdana’nın yazdığı, Senem Cevher’in çevirdiği, ve Gamze Şendil Yapar’ın da  yönettiği Yalnızlık İntiharı oyunu bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnede seyirci ile buluşuyor.  Çağdaş Ukrayna tiyatrosunun önde gelen kadın yazarlarından Neda Nejdana’nın eğlenceli bir dille kaleme aldığı karakomedi türündeki oyun, yazıldığı günden itibaren birçok tiyatronun dikkatini çekmiş, Bulgarca, Gürcüce, Makedonca İngilizce, Lehçe ve Türkçeye çevrilmiş, Ukrayna, Fransa, Polonya, Avusturya’da sahnelenmiştir. 10 Mart’ta prömiyerini gerçekleştirecek oyunun dekor tasarımını Aytuğ Dereli, kostüm tasarımını Dilek Kaplan, ışık tasarımı Yakup Çartık, müziklerini Yaseminsu Şendil üstlenirken, oyunun asistanı ise Damla Polat. Karakterlere Erşan Utku Ölmez, Zeynep Alper Aksoy, Handan Ölçener ile Oğuz Kaan Kahraman’ın hayat verdiği dış ses olarak da yine Damla Polat’ın yer aldığı bu eğlenceli oyun prömiyerinin ardından Üsküdar Stüdyo Sahnede temsillerine devam edecek.

Parmak Garbaldi Sahnede
Kosovalı yazar Doruntina Başa tarafından 2011 yılında yazılan ve Bilge Emin’in çevirip yönettiği “Batı Balkan Oyun Yazma Yarışması”nda “En İyi Çağdaş Oyun” dalında birincilik kazanan aynı zamanda 2013 yılında, Saraybosna’da düzenlenen Uluslararası MESS Tiyatro Festivali’nde “En İyi Balkan Oyunu” ödülünü alan Parmak oyunu bu hafta Garibaldi Sahnede seyirci ile buluşuyor. Oyunun dekor tasarımını Behlüldane Tor, kostüm tasarımını Nalan Alaylı, ışık tasarımı Önder Ay, dramaturgisini Günay Ertekin, oyun müüziklerini Çağrı Beklen, hareket düzenini Ayşegül Erkutay yaparken oyunun asistanı ise Ekin Deniz Görk. Kosova’daki savaşta kaybolmuş insanları işleyen ve bunu kadınların perspektifinden anlatan oyun bu sezon İstanbul Devlet Tiyatrosu Sahnelerinde temsil edilmeye devam edecek.

Don Kişot’un Yeni Maceraları Kozyatağı Kültür Merkezinde
Tarıq Ali’nin yazdığı, Çınar Tuncer’in çevirdiği ve M. Nurullah Tuncer’in de yönettiği “Don Kişot’un Yeni Maceraları” bu hafta Kadıköy Süreyya Operasında seyirci ile buluşuyor. Yaklaşık 95 dakika süren ve kalabalık oyuncu kadrosuyla dikkat çeken oyunun dekor tasarımında Behlüldane Tor, kostüm tasarımında Şirin Dağtekin Yenen, ışık tasarımında Akın Yılmaz imzası bulunurken, oyun müziklerini Deniz Gürzumar ve Cihan Ayhan,  dramaturgisini Günay Ertekin, yönetmen yardımcılığını Mine Tüfekçioğlu, koreografiyi ise Evrim Akyay üstlendi. Don Kişot ile Sancho Panza’yı, yük hayvanları Rocinante ve Katırı 21. yüzyılda gördüğümüz  bu keyifli oyun, 5 Mart tarihine kadar Kadıköy Süreyya Operasında izleyici karşısında olacak.

Sosyal Medyada Paylaşın:

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

  • Koç
  • Boğa
  • İkizler
  • Yengeç
  • Aslan
  • Başak
  • Terazi
  • Akrep
  • Yay
  • Oğlak
  • Kova
  • Balık
KOÇ BURCU YORUMU

Bugün karşınıza çıkabilecek beklenmedik fırsatları iyi değerlendirmelisiniz. Aklınızın ufkunu genişletmek için yeni insanlarla tanışmaktan çekinmeyin. İletişim becerilerinizi kullanarak çevrenizdeki insanları etkileyebilir ve projelerinizde başarıya ulaşabilirsiniz. Sürpriz gelişmeler yaşayabilirsiniz, bu değişimlere esnek bir şekilde adapte olmaya çalışın. Kişisel gelişiminize odaklanarak bugünü verimli bir şekilde geçirebilirsiniz.

BOĞA BURCU YORUMU

Bugün duygusal anlamda biraz dalgalı bir gün olabilir. İlişkilerde gereksiz tartışmalardan kaçınmaya özen göstermelisiniz. Olumsuz düşüncelerden uzaklaşıp, daha olumlu ve pozitif bakış açılarıyla olaylara yaklaşmak size daha iyi hissettirebilir. Kendinize zaman ayırarak dinlenmeyi unutmayın.

İKİZLER BURCU YORUMU
YENGEÇ BURCU YORUMU

Bugün, Yengeç burcu için duygusal açıdan dengenizi korumak önemli olabilir. İletişimde bulunduğunuz kişilere karşı anlayışlı ve sabırlı olmanız gerekebilir. Aşk hayatınızda romantik ve duygusal bir atmosfer oluşabilir. İş ve kariyer hayatınızda ise yeni fırsatlar karşınıza çıkabilir, bu fırsatları iyi değerlendirmek için dikkatli olmanız faydalı olacaktır. Sağlığınıza özen göstermek ve stresi azaltmak da bugün önemli olacak. Enerjinizi pozitif ve yapıcı şeylere odaklayarak güzel bir gün geçirebilirsiniz.

ASLAN BURCU YORUMU

Bugün duygusal anlamda kendinizi daha hassas hissedebilirsiniz. İletişim sorunları yaşayabilir, yanlış anlaşılmaların etkisi altında kalabilirsiniz. Ancak sabırlı ve anlayışlı bir tutum sergilerseniz, bu tür sorunların üstesinden gelebilir ve ilişkilerinizde daha sağlam bir temel oluşturabilirsiniz. Kendinize zaman ayırarak ruhsal dengeyi korumaya özen göstermelisiniz.

BAŞAK BURCU YORUMU

Bugün belki daha fazla eleştirel olabilirsiniz ancak bu eleştirileri yaparken nazik olmaya özen gösterin. İletişimde olumlu bir ton kullanarak ilişkilerinizi güçlendirebilirsiniz. Kendinize fazla yüklenmemeye ve detaylara takılmamaya çalışın. Bugün hayal gücünüzü kullanarak yaratıcı projelere odaklanabilirsiniz. Sağlık konularında ise beslenmenize dikkat etmenizde fayda var.

TERAZİ BURCU YORUMU

Tabii ki! Bugün Terazi burcu, duygusal ilişkilerinde denge ve uyum arayışı içinde olabilir. İletişim konularında daha dikkatli olmanız gerekebilir. Karşınızdaki insanlarla uyum içinde çalışabilir, ortaklıkları güçlendirebilirsiniz. Kendinizi ifade etmek için içsel denge ve uyumu sağlamak önemli olacaktır. Eğlenceli etkinliklere vakit ayırarak stresinizi azaltabilirsiniz. Uzun vadeli hedeflerinizi gözden geçirmek ve planlarınızı revize etmek için uygun bir gün olabilir.

AKREP BURCU YORUMU

Bugün, duygusal açıdan hassas olabilir ve ani tepkiler verebilirsiniz. Kendinizi ifade ederken dikkatli olmalı ve iletişimde yumuşak bir dil kullanmaya özen göstermelisiniz. Planlarınızı esnek tutarak olası aksiliklere karşı hazırlıklı olun. İş hayatında yeni fırsatlar karşınıza çıkabilir, bu fırsatları değerlendirmek için cesaretli adımlar atabilirsiniz. Sağlık açısından ise yeme alışkanlıklarınıza dikkat etmek önemli olabilir. Bugün, kendinize zaman ayırarak ruhsal dengeyi korumanız gerekebilir.

YAY BURCU YORUMU

Arkadaşlarınıza ve aile üyelerinize ne planladığınızı ve nereye gittiğinizi bildirin, ardından onları geziye katılmaya davet edin. Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, diğer insanları planlarınıza dahil ederek bazı ciddi liyakat puanları kazanabileceğiniz anlamına gelir.

OĞLAK BURCU YORUMU

Merhaba! Bugün Oğlak burcunu bekleyen enerjiler, iş hayatında başarılı olmak için uygun bir zaman olabilir. Sabırlı ve kararlı yaklaşımlarınız sayesinde hedeflerinize daha da yaklaşabilirsiniz. Ayrıca duygusal konularda da daha dengeli bir tutum sergileyerek ilişkilerinizde olumlu gelişmeler yaşayabilirsiniz. Kendinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin, bugün kendinizi şımartacak aktiviteler yaparak stresinizi azaltabilirsiniz. Keyifli bir gün geçirmeniz dileğiyle!

KOVA BURCU YORUMU

Bugünün Venüs-Mars bağlantısı, haritanızın en dinamik iki açısını kesiyor, bu nedenle yaratıcı bir çabada başarılı olmak istiyorsanız, şimdi ona en iyi şansı vermenin tam zamanı. İnsanların fikirlerinize ne kadar açık olduklarına şaşırabilirsiniz.

BALIK BURCU YORUMU

Bugün duygusal olarak daha hassas olabilirsiniz. İnsanlarla iletişimdeki inceliğiniz sayesinde yanınızdakilere destek olabilir, onları rahatlatabilirsiniz. Ancak, kendi duygusal ihtiyaçlarınızı da göz ardı etmemelisiniz. İçsel dengeye odaklanmak ve kendinize zaman ayırmak için fırsatlar yaratın. Enerjinizi doğru yönlendirmek, hobilerinize zaman ayırmak veya rahatlama teknikleri kullanmak size iyi gelecektir. Kendinizi yeniden motive etmek için yapıcı düşüncelere odaklanın ve geleceğe umutla bakın.

  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM